بخیه نوک بینی بعد از جراحی برای چیست؟

بخیه نوک بینی بعد از جراحی برای چیست؟


مقدمه

بخیه نوک بینی برای چیست؟ در بخیه نوک بینی از کدام نوع بخیه استفاده می کنند؟ همان طور که می دانید دو نوع بخیه (قابل جذب و غیر قابل جذب) وجود دارد. جراح بینی متناسب با شرایط بینی هر کدام از بیماران و تکنیکی که برای جراحی بینی انتخاب می کند، از این دو بخیه در جای مناسبی از بینی استفاده خواهد کرد. نوع جذبی معمولا برای ترمیم بافت های داخلی کاربرد دارد که دسترسی به آنها پس از اتمام عمل بینی دشوار است. با این حال در ساختار بیرونی بینی معمولا از بخیه های غیر قابل جذب استفاده می کنند.

در این مطلب قصد داریم با بررسی بخیه نوک بینی و عوامل تشدید کننده جای بخیه های بینی با دکتر کتایون انصاری همراه باشیم. توصیه می شود شما نیز با ما همراه باشید.

بخیه نوک بینی بعد از جراحی برای چیست؟
بخیه نوک بینی بعد از جراحی برای چیست؟

بخیه نوک بینی برای چیست؟

جراح برای حفظ ساختار داخلی بینی و همچنین حفظ ثبات غضروف هایی که در داخل بینی قرار دارند، دست به دامان بخیه نوک بینی می شود. در واقع استفاده از بخیه نوک بینی بعد از جراحی بینی یا رینوپلاستی مهم ترین اقدامی است که با هدف ایجاد اتصال بین دو ناحیه از زخم، از آن استفاده می کنند. با این حال توجه نمایید که استفاده از بخیه نوک بینی و همچنین سایر نواحی بینی کاملا به نظر جراح و تکنیکی که برای عمل بینی انتخاب کرده است بستگی دارد. به همین دلیل استفاده از بخیه نوک بینی در همه افراد یکسان نخواهد بود.

مقایسه بخیه های داخلی و خارجی بینی

در جراحی بینی از دو نوع بخیه برای کمک به ترمیم بافت های بینی استفاده می کنند: 1) بخیه های داخلی و 2) بخیه های خارجی. بخیه نوک بینی از نوع خارجی است و به همین دلیل بیماران معمولا نگران باقی ماندن جای آن بر روی پوست شان هستند. نگهداری اصولی از بخیه نوک بینی علاوه بر اینکه مانع از به جا ماندن اسکار آن بر روی پوست می شود، بلکه روند بهبودی و فرم دهی زیبا به بینی را نیز تضمین می کند. البته این موضوع را فراموش نکنید که میزان برجا ماندن اثر بخیه نوک بینی به جنس پوست افراد و همچنین تعداد بخیه ها، مهارت جراح، سن بیمار، تکنیک های به کار رفته توسط جراح و در نهایت به نوع مراقبت های بیمار نیز بستگی دارد.

همان طور که می دانیم ترمیم هر زخمی در افرادی با سنین پایین به دلیل بالا بودن میزان الاستیسیته پوست سریع اتفاق می افتاد و مدت زمان مورد نیاز برای بهبودی در این افراد نیز کوتاه ه تر می باشد. از این رو افرادی که عمل جراحی بینی انجام داده اند به ویژه افرادی که در سنین بالا هستند، برای کوتاه کردن دوره نقاهت و تسریع در مدت زمان بهبودی و مهم تر از این دو مورد، برای کمک کردن به رفع جای بخیه نوک بینی باید از دستورالعمل های مراقبتی بخیه های بینی پیروی کنند.

شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با دستورالعمل های مراقبتی پیش از کشیدن بخیه بینی به مقاله «چند روز بعد از جراحی بینی بخیه کشیده می شود؟» مراجعه نمایید.

عوامل تشدید کننده جای بخیه

بسیاری از افراد بعد از انجام عمل بینی نگران باقی ماندن جای بخیه های بینی به ویژه بخیه های استفاده شده در ساختار بیرونی بینی از جمله بخیه نوک بینی هستند. به همین دلیل بهتر است با برخی از عواملی که ممکن است جای بخیه های بینی را تشدید کنند بیشتر آشنا شویم. کدام عوامل در تشدید جای بخیه نوک بینی و سایر بخیه های غیر جذبی در ساختار خارجی بینی دخیل هستند؟

حساسیت های پوستی می توانند یکی از عوامل تشدید کننده جای بخیه های بینی باشند. گاهی برخی از افراد به مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک حساسیت نشان می دهند. در نتیجه در پوست محل بخیه نوک بینی دچار سوزش، خارش و التهاب می شوند. نباید این وضعیت را نادیده بگیرید؛ زیرا این موارد ممکن است باعث شوند که اسکار ناشی از جراحی بینی و بخیه بزرگتر شود. در چنین شرایطی در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه نمایید تا در تجویز داروهای قبلی تجدید نظر کند.

بخیه نوک بینی

یکی دیگر از عوامل تشدید کننده جای بخیه نوک بینی قرار گرفتن در معرض تابش نور آفتاب است. نور آفتاب باعث می شود تا اسکارهای ناشی از بخیه های بینی به مرور زمان تیره شوند. در نتیجه پس از کشیدن بخیه ها، جای آنها تیره خواهد ماند. برای پیشگیری از تیره شدن جای بخیه ها می توانید پس از مشورت با پزشک جراح خود، از ضدآفتاب های تایید شده توسط جراح استفاده کنید.

عفونت نیز می تواند باعث تشدید شدن جای بخیه نوک بینی شود. البته توجه نمایید در محل جراحی و همچنین بخیه های بینی ممکن است به صورت جزئی شاهد بروز التهاب خفیف باشید. این امر طبیعی است. با این حال توصیه می شود در فواصل معین برای معاینه بخیه های نوک بینی به جراح خود مراجعه نمایید تا از عدم تشدید عفونت اطمینان حاصل کنید؛ زیرا بروز عفونت زیاد می تواند جای اسکار بخیه ها را مشخص تر نماید و بهبودی جای برش های جراحی را با تاخیر همراه کند.

آیا مصرف دخانیات باعث مشخص تر شدن جای اسکار بخیه نوک بینی می شود؟

مصرف دخانیات را در تشدید جای بخیه نوک بینی دست کم نگیرید. مصرف هرگونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان و غیره تاثیر مستقیمی بر به تعویق افتادن ترمیم بخیه ها و ناخوشایند جلوه کردن جای آنها دارد. به طور کلی هر زخمی برای بهبودی نیازمند اکسیژن است. مدت زمان بهبودی زخم در افرادی که دخانیات مصرف می کنند طولانی تر است؛ زیرا میزان اکسیژن در بدن آنها کمتر می باشد. معمولا به توصیه پزشکان بهتر است به مدت چند هفته قبل و بعد از جراحی بینی از مصرف دخانیات پرهیز کنید تا روند بهبودی زخم های ناشی از جراحی به خوبی طی شود. همچنین جای بخیه نوک بینی نیز بر روی پوست تان باقی نماند.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم درباره بخیه نوک بینی و عوامل تشدید کننده جای بخیه ها حرف بزنیم. بخیه نوک بینی برای حفظ ساختار ثبات غضروف بیرونی استفاده می شود. همچنین از آن برای حفظ ساختار داخلی بینی نیز استفاده می کنند. عوامل متعددی می توانند جای اسکار ناشی از بخیه بینی را تشدید کنند. در نتیجه با پیروی از موارد ذکر شده در این مقاله و همچنین توصیه های جراح خود می توانید از تشکیل جای زخم بر روی پوست بینی خود پیشگیری کنید.

سوالات متداول

1. چگونه می توان جای اسکار بخیه نوک بینی را از بین برد؟

با توجه به مطالبی که گفته شد، روند بهبودی جای اسکار بخیه نوک بینی در افراد با توجه به فاکتورهای مختلف مانند سن، نوع پوست و غیره متغیر است. معمولا بعد از سپری شدن دوران نقاهت و مشخص شدن فرم نهایی بینی شخص، جای بخیه های نوک بینی باید از بین برود. اگر همچنان بعد از این مدت جای بخیه ها بر روی پوست باقی بماند، می توانید از پمادهای مخصوص رفع اسکارهای پوستی استفاده کنید یا لیزر درمانی نمایید. توصیه می شود پیش از هر اقدامی با پزشک خود در این باره مشورت کنید تا بهترین راهکار را برای از بین بردن جای اسکارهایتان انتخاب نمایید.

2. چگونه می توانیم از برجا ماندن اثر بخیه نوک بینی جلوگیری کنیم؟

انتخاب جراح ماهر و مجرب، پیروی از دستورالعمل های مراقبتی بعد از جراحی بینی، انتخاب سبک زندگی سالم و دور از استرس، تغذیه سالم، خواب کافی و غیره از مهم ترین کارهایی هستند که به ما کمک می کنند تا بعد از کشیدن بخیه نوک بینی، از تشکیل جای زخم جلوگیری کنیم.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *