بعد از عمل بینی حتما شنیده اید که برای کنترل خونریزی از تامپون بینی استفاده می کنند، اما تامپون بینی چیست و چه فوایدی دارد؟ انواع تامپون بینی کدامند؟ علل استفاده از تامپون بینی چیست و چند روز بعد از عمل بینی تامپون بینی کشیده می شود؟ همه این سوالات پیش از انجام جراحی بینی ممکن است برای ما مطرح شوند. به همین دلیل دکتر کتایون انصاری در این مطلب قصد دارد صفر تا صد تامپون بینی را با شما در میان بگذارد تا با آمادگی و آگاهی کامل اقدام به جراحی بینی نمایید. با ما همراه باشید.

تامپون بینی چیست و چه فوایدی دارد؟

این محصول به شکل پانسمان نرم و اسفنجی در شکل رشته ای و معمولا با طول متغیر بین 15 تا 30 سانتی متر موجود می‌باشد. رشته‌ای بودن آن باعث تسهیل در کشیدن تامپون بینی خواهد شد. در واقع این محصول را با پنبه یا گاز استریل و در اندازه‌های متنوع می‌سازند. هدف از تولید آن پیشگیری از خونریزی بینی بعد از عمل بینی است.

در جراحی های مختلف بینی مانند جراحی پولیپ، سیستوپلاستی و غیره برای پیشگیری از ایجاد هماتوم از این محصول استفاده می نمایند. جراح برای پیشگیری از خشک شدن پوست دیواره بینی و بروز التهاب، آن را به لیدوکائین یا آنتی بیوتیک آغشته می کند. سپس تامپون را با دقت در سوراخ های بینی قرار می دهد. علاوه بر پیشگیری از خونریزی بعد از عمل بینی، تامپون بینی فواید زیادی نیز دارد. برخی از علل و فواید تامپون بینی عبارتند از:

نرم و مرطوب نگه داشتن سوراخ های بینی

یکی از مهم ترین فواید استفاده از بانداژ بینی این است که باعث می شود تا داخل سوراخ های بینی نرم و مرطوب بماند. از آنجایی که این محصول را به آنتی بیوتیک آغشته می کنند، مانع از خشکی پوست داخل بینی و در نتیجه زخم شدن آن می شود. در نتیجه کشیدن تامپون بینی نیز به مراتب راحت تر خواهد شد.

اعمال فشار مناسب به تیغه میانی بینی برای حفظ ثبات آن:

گاهی در برخی از عمل های بینی، از اسپلینت داخلی استفاده می کنند. در این نوع جراحی ها معمولا برای کمک به حفظ ساختار جدید بینی از بانداژ بینی باید استفاده کرد. در واقع تامپون بینی باعث می شود تا این ساختارهای تازه در موقعیت جدید خود تثبیت شوند.

انواع تامپون بینی
انواع تامپون بینی

انواع تامپون بینی

این محصول در اندازه های متنوع ساخته می شود که معمولا سایز انواع مختلف آن بین 15 تا 30 سانتی متر متغیر است. برخی دیگر از انواع تامپون بینی فارغ از سایزشان عبارتند از:

نمونه های ساخته شده از گاز استریل یا پنبه:

این نوع از تامپون ها مدل قدیمی هستند. در ساخت آنها از پنبه یا گاز استریل فشرده شده استفاده می کنند.

نمونه های فیتیله ای و آماده:

این نوع از محصولات را در اشکال متنوع و به صورت پنبه، گاز یا فوم می سازند.

نمونه های فیتیله ای آماده و نخ دار:

این نوع از تامپون های بینی جدید می باشند. در ساختار این محصول از نخ استفاده می کنند. هدف از بکارگیری این نخ آسان تر کردن تنظیم تامپون است. همچنین در وسط فیتیله آنها برای اینکه تنفس بیمار راحت تر صورت بگیرد، یک لوله تعبیه می شود.

مدت زمان کشیدن تامپون بینی

تا اینجا متوجه شدید که تامپون بینی چیست، چه فوایدی دارد و انواع آن کدامند، اما از زمان کشیدن تامپون بینی چه می دانیم؟ مراقبت های بعد از کشیدن تامپون بینی کدامند؟

از آنجایی که تامپون بینی باعث می شود تا تنفس بیمار با سختی همراه باشد، همه بیماران این سوال را می پرسند که تامپون بینی چند روز باید بماند؟ مدت زمان کشیدن تامپون بینی به شرایط بینی هر بیماری بستگی دارد. در واقع مدت زمان کشیدن آن معمولا بین 4 ساعت تا 4 روز متغیر می باشد. عوامل متعددی در تعیین مدت زمان کشیدن تامپون بینی دخیل هستند که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • شدت عمل جراحی
  • بیمار تحت چه نوع عمل جراحی بینی قرار گرفته است.
  • میزان دستکاری های انجام شده در بافت بینی

توجه نمایید که در گذشته معمولا یک یا دو هفته بعد از عمل بینی، اقدام به کشیدن تامپون بینی می کردند. در نتیجه وجود طولانی مدت این محصول در بینی باعث عفونت و آسیب های دیگری می شد. به همین دلیل جراحان بینی این مدت زمان را کوتاه تر کردند. به طور کلی مدت زمان کشیدن تامپون بینی با توجه به شرایط فردی بیمار و تحت نظر پزشک معالج تعیین می شود.

کشیدن تامپون بینی
کشیدن تامپون بینی

بهترین زمان برای کشیدن تامپون بینی

هدف از بکارگیری تامپون بینی چیست؟ جراح برای اعمال فشار مستقیم بر عروق خونی موجود در غضروف بینی، از این محصول استفاده می کند. از این رو بهترین زمان برای خارج کردن تامپون از بینی زمانی است که همه ترشحات بینی به طور کامل بعد از عمل جراحی توسط فتیله جذب شوند. در نتیجه پزشک با بررسی فرایندهای بهبودی بینی، اقدام به کشیدن تامپون بینی می کند.

مراقبت هایی که باید در زمان وجود تامپون در بینی انجام دهید

وقتی بعد از عمل جراحی بینی از تامپون استفاده می کنند، راه تنفس از راه بینی بسته می شود. در نتیجه بیمار باید با دهان نفس بکشد. این امر باعث خشکی دهان خواهد شد. در چنین شرایطی باید برای پیشگیری از التهاب گلو، مایعات بیشتری را مصرف کنید.

از بلند کردن اجسام سنگین و انجام دادن ورزش های سنگین نیز باید خودداری نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله «تا چه مدت بعد از عمل بینی نمی توان اجسام سنگین بلند کرد؟ و چرا؟» مراجعه نمایید.

بعد از کشیدن تامپون بینی چه باید کرد؟

بعد از کشیدن تامپون بینی، دیواره های داخلی بینی تا حدودی زخم خواهند شد. در نتیجه بعد از جراحی بینی چگونه بینی خود را تمیز کنیم؟ در این شرایط می توانید با یک اسپری سدیم کلراید که جراح تجویز می کند، اقدام به تمیز کردن مجاری داخلی بینی کنید. با این کار تنفس بیمار راحت تر صورت می گیرد. برخی دیگر از مراقبت های بعد از کشیدن تامپون بینی عبارتند از:

  • قطعا پس از عمل بینی، بافت آن دچار تورم می شود. برای تسریع در بهبودی ورم ها که معمولا پس از جراحی رخ می دهند، از کمپرس آب سرد استفاده کنید.
  • از خوردن مواد غذایی پر نمک خودداری نمایید.
  • برای کاهش فشار وارده به بینی در زمان سرفه و عطسه، نباید دهان خود را ببندید. حتما دهان خود را باز کنید.
  • برای رفع گرفتگی بینی، بهتر است از قطره های بینی استفاده نمایید. از پزشک خود بخواهید تا قطره بینی مناسبی را تجویز کند.

جمع بندی

در این مطلب علل و فواید استفاده از تامپون بینی و همچنین زمان کشیدن تامپون بینی را بررسی کردیم. در نهایت، باید بگوییم که پزشک با صلاحدید خود پس از جذب تمام ترشحات بینی توسط تامپون، اقدام به کشیدن تامپون بینی می کند.

سوالات متداول

1. آیا کشیدن تامپون بینی درد دارد؟

به طور کلی بعد از کشیدن تامپون بینی ممکن است هر کسی متناسب با آستانه درد خود، احساس درد کند. از این رو میزان درد در افراد مختلف در حین کشیدن تامپون بینی متغیر خواهد بود. برای کاهش میزان درد، پیش از قرار دادن تامپون در سوراخ های بینی، ابتدا آن را مرطوب می کنند تا به هنگام خارج کردن آن، لیز بخورد و بیمار در روند بیرون کشیدن تامپون بینی، احساس درد نکند. همچنین برای کاهش درد ناشی از کشیدن تامپون بینی، از مسکن یا قطره بی حسی نیز استفاده می کنند.

2. در کدام یک از شیوه های جراحی بینی استفاده از تامپون بینی ضروری است؟

در صورت مشاهده خونریزی پس از عمل بینی، جراحی بینی با شیوه باز، ابتلا به شکستگی بینی به صورت ناپایدار ( که به دلیل بیماری های خاص رخ می دهد) و همچنین تغییر شکل تیغه بینی برای درمان پولیپ و انحراف بینی معمولا از مواردی هستند که در آنها از تامپون استفاده می کنند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *