کشیدن بخیه داخل بینی

کشیدن بخیه داخل بینی


مقدمه

چند روز بعد از جراحی بینی اقدام به کشیدن بخیه داخل بینی می کنند؟ آیا کشیدن بخیه بینی درد دارد؟ علائم پاره شدن بخیه های داخل بینی کدامند؟

جراحی بینی یکی از پیچیده ترین عمل های جراحی زیبایی است که یا برای رفع مشکلات موجود در سیستم تنفسی فرد یا برای رسیدن به بینی با فرم ایده آل و دلخواه انجام می شود. در این عمل بعد از به اتمام رسیدن جراحی در داخل و همچنین در خارج بینی از بخیه استفاده می کنند، اما تعداد بخیه ها در افراد مختلف متناسب با نوع جراحی و میزان تغییرات انجام شده در بافت بینی متغیر می باشد. زمان کشیدن بخیه بینی نیز با توجه به شرایط هر کدام از بیماران و با توجه به نظر پزشک متغیر است.

بسیاری از افراد نگران عوارض باقی ماندن نخ بخیه در بینی هستند. به همین دلیل مدام این سوال را می پرسند که چند روز بعد از جراحی باید اقدام به کشیدن نخ داخل بینی کرد؟

برای پاسخ این سوال و تمام سوالاتی که در ابتدای مقاله ذکر شدند، توصیه می شود با دکتر کتایون انصاری همراه باشید تا کاملا به صورت تخصصی به پاسخ این سوالات برسید.

آیا باید اقدام به کشیدن بخیه داخل بینی کنیم؟
آیا باید اقدام به کشیدن بخیه داخل بینی کنیم؟

انواع بخیه در عمل بینی

پیش از بررسی زمان کشیدن بخیه داخل بینی بهتر است با انواع بخیه هایی که در عمل بینی از آنها استفاده می کنند آشنا شوید. به طور کلی دو نوع بخیه در عمل بینی استفاده می شود که عبارتند از:

بخیه های جذبی

همان طور که از نام آنها می توان متوجه شد، این بخیه ها نیازی به کشیدن ندارند. به دلیل استفاده از نخ های مخصوص، آنها خود به خود و به مرور زمان جذب می شوند. مدت زمان جذب هر کدام از بخیه های جذبی با همدیگر فرق دارد. معمولا مدت زمان جذب آنها بین 7 یا 10 روز تا سه ماه می تواند متغیر باشد.

از بخیه های جذبی معمولا برای قسمت های داخلی استفاده می کنند. به عبارت دیگر بعد از جراحی بافت های بینی در ساختار داخلی آن از بخیه های جذبی استفاده می شود؛ زیرا پس از بخیه زدن برش بیرونی بینی، دیگر نمی توان به داخل آن دسترسی داشت. در نتیجه نیازی به کشیدن بخیه داخل بینی وجود ندارد و این بخیه ها خود به خود از بین می روند و جذب می شوند.

با این اوصاف و با توجه به موارد بالا، زمان افتادن بخیه های داخل بینی با توجه به نوع نخ و جنس آن متفاوت می باشد.

بخیه‌های بینی غیر قابل جذب

باز هم می‌توانید از نام این بخیه‌ها متوجه شوید که آنها جذب نمی‌شوند. در نتیجه باید در زمان مناسبی اقدام به کشیدن بخیه بینی خود نمایید. زمان دقیق کشیدن بخیه بینی در این موارد متناسب با میزان بهبودی هر کدام از افراد ممکن است بین 7 تا 14 روز متغیر باشد. معمولا بهترین زمان برای کشیدن بخیه بینی غیر قابل جذب بعد از برداشت آتلی است که بر روی بینی قرار می‌دهند. با این حال باز هم بهترین زمان برای بخیه نوک بینی با توجه به صلاحدید پزشک و شرایط فردی هر کدام از بیماران تعیین می‌شود. (برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله «بخیه نوک بینی برای چیست؟» مراجعه نمایید تا همه چیز درباره بخیه بینی را مطالعه کنید).

راهکارهای آسان برای مراقبت از بخیه‌های بینی

تا اینجا متوجه شدید که نیازی به کشیدن بخیه داخل بینی ندارید و تنها باید بخیه‌های غیر قابل جذب و بیرونی بینی را بکشید. یکی از نگرانی‌های افراد در رابطه با بخیه‌های غیر قابل جذب این است که نکند جای اسکار آنها بر روی پوست بینی‌شان باقی بماند. برای به حداقل رساندن احتمال باقی ماندن جای اسکار ناشی از برش جراحی و بخیه و همچنین پیشگیری از بروز عفونت در بخیه‌ها باید به موارد مهم زیر توجه نمایید:

  • بخیه‌های خارجی همیشه باید تمیز و خشک باشند. با این کار هرگز بروز عفونت در بخیه ها را تجربه نخواهید کرد.
  • محیط داخلی بینی نیز باید اندکی مرطوب باشد؛ زیرا خشک شدن این محیط باعث خونریزی خواهد شد. برای مرطوب نگه داشتن این محیط بهتر است اقدام به دوش گرفتن کنید، اما مراقب باشید که بینی خیس نشود. در واقع بخار ناشی از دوش آب گرم باعث می‌شود تا محیط بینی مرطوب شود.
  • با استفاده از پمادهای آنتی بیوتیک از جمله تتراسایکلین و همچنین هیدروژن پراکسید می‌توانید به از بین رفتن هر چه سریع تر بخیه های داخلی بینی کمک کنید.

همان طور که گفتیم برای کشیدن بخیه داخل بینی هیچ اقدامی نباید انجام دهید و فقط باید کمک کنید تا نخ این بخیه‌ها زودتر جذب شوند و در روند بهبودی اختلالی صورت نگیرد. میزان مصرف پمادهای آنتی بیوتیک معمولا 2 بار در روز و هیدروژن پراکسید نیز یک بار در روز می باشد. البته بهتر است برای اطمینان کامل با جراح خود مشورت کنید.

بهترین زمان برای کشیدن بخیه بینی توسط جراح تعیین می شود.
بهترین زمان برای کشیدن بخیه بینی توسط جراح تعیین می شود.

سایر راهکارهای مراقبتی پیش از کشیدن بخیه ها بینی

مورد بعدی که باید حتما به آن توجه ویژه‌ای نمایید عدم انجام فعالیت‌های سنگین دست کم به مدت سه ماه بعد از جراحی بینی است. (برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله «تا چند مدت بعد از عمل بینی نمی‌توان اجسام سنگین بلند کرد؟ و چرا؟» مراجعه نمایید).

پس از جراحی بینی، پوست اطراف بینی به ویژه در محل برش‌های جراحی و زخم‌های ایجاد شده نازک‌تر می‌شود. برای پیشگیری از تغییر رنگ پوست این نواحی و همچنین ایجاد ظاهر ناخوشایند در بخیه‌های بینی، باید تا قبل از کشیدن بخیه بینی از قرارگیری در معرض مستقیم نور خورشید اجتناب کنید. پس از کشیدن بخیه بینی نیز باید از ضد آفتاب هایی با SPF بالا استفاده نمایید. همچنین توجه داشته باشد که اشعه های نور خورشید در گسترش کبودی ناشی از جراحی بینی نیز نقش مهمی دارند.

 

درست است که نیازی به کشیدن بخیه داخل بینی ندارید، اما گاهی ممکن است بنا به دلایلی مانند انجام فعالیت سنگین یا پایین گرفتن سر پس از جراحی بینی بخیه‌ها باز شوند. (برای کسب اطلاعات دقیق تر لطفا به مقاله «چرا بعد از عمل بینی نباید سر را پایین انداخت؟» مراجعه نمایید). در این شرایط در اسرع وقت با جراح خود تماس بگیرید.

علائم پاره شدن بخیه های داخل بینی

اگرچه نباید برای کشیدن بخیه داخل بینی اقدامی بکنید، اما مراقبت از آنها برای پیشگیری از باز شدن شان اهمیت زیادی دارد. گاهی در هفته های اول بعد از جراحی بینی، به دلایل مختلفی مانند پایین انداختن سر بعد از عمل بینی، انجام فعالیت های سنگین و غیره، این بخیه ها تحت فشار قرار می گیرند. در نتیجه بخیه های داخل بینی دچار پارگی خواهند شد. مهم ترین نشانه و علائم پاره شدن بخیه های داخل بینی خونریزی داخل بینی است. در این شرایط برای انجام اقدامات احتیاطی، سریعا به جراح خود مراجعه کنید.

جمع بندی

با توجه به مطالب این مقاله، متوجه شدیم که در جراحی بینی از دو نوع بخیه استفاده می کنند: قابل جذب و غیر قابل جذب. نوع قابل جذب مختص داخل بینی است و نوع غیر قابل جذب نیز برای نواحی بیرونی بینی استفاده می شود. با توجه به نوع و جنس نخ های بخیه های جذبی، نیازی به کشیدن بخیه داخل بینی وجود ندارد و صرفا باید در مدت زمان تعیین شده توسط جراح خود، اقدام به کشیدن بخیه های غیر قابل جذب کنید.

سوالات متداول

  1. عوارض دیر کشیدن بخیه های بینی کدامند؟ در کشیدن بخیه های بینی عجله نکنید اما این امر به معنای تاخیر در کشیدن آنها نیست. در واقع اگر به موقع اقدام به کشیدن بخیه های بینی نکنید، ممکن است جای اسکار ناشی از بخیه بر روی پوست تان مشخص تر شود.
  2. آیا کشیدن بخیه بینی درد دارد؟ میزان درد ناشی از کشیدن بخیه بینی در افراد مختلف متغیر است. در واقع هر کسی متناسب با حساسیت خود به درد، محل بخیه ها، مهارت جراح و همچنین تعداد بخیه ها، میزان درد متفاوتی را تجربه می کند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *